קיץ בטוח ומוגן

רשימת הדאגות שטורדות הורים באשר לילדיהם נדמית לעתים כאינסופית: שלא יחלו, שיזהרו כשהם חוצים את הכביש, שלא יפלו למעשי בריונות וחרמות בגן או בבית הספר – אבל אחד הפחדים העמוקים ביותר הוא שמישהו יפגע מינית בילדינו שלנו. בקיץ, הילדים יוצאים מהמסגרות החינוכיות, מסתובבים לבדם לעתים תכופות יותר, בעוד פיקוח ההורים, שנמצאים זמן רב בעבודה, מתרופף. לכן, גם בקיץ חשוב שאנו, ההורים, נקפיד על בטיחות הילדים מפני פגיעות מיניות, נדבר איתם על מיניות בריאה, ונגלה ערנות לסימני אזהרה העשויים להעיד על פגיעה. קיבצנו כאן סדרת מאמרים עם המלצות כיצד ניתן לעשות זאת וכיצד לפעול כאשר עולה חשש שהילד או הילדה נפגעו.

על פגיעה מינית בילדות ובילדים: מידע חשוב להורים (עלון)

על פגיעה מינית בילדים: מה חשוב לדעת, כיצד לזהות ואיך לפעול. עלון מידע שנוצר לקראת קורס הדרכה להורים במכון אדלר. 

"היום שאחרי" – כיצד יכולים הורים להתמודד עם פגיעה מינית בילדיהם

ההתמודדות עם פגיעה מינית שעברו ילדינו היא תהליך חשוב ביותר לריפוי הטראומה. עם זאת, מטבע הדברים, התמודדות זו מעלה קשיים רבים – כמובן שלילד/ה, אך גם להורים. ריכזנו עבורכם קווים מנחים והמלצות שיוכלו לעזור לכם בדרך החשובה הזאת.

מהי פגיעה מינית בילדים?

לפגיעות מיניות בילדים יש מאפיינים ייחודיים, והיא שכיחה הרבה מעבר למה שנהוג לחשוב. במקרה הזה - ידע הוא כח. ככל שנדע יותר על הנושא, כך נוכל לפעול באופן הטוב והמתאים ביותר.

איך לדבר עם הילדים והילדות על מיניות?

מצד אחד צריך לחנך למיניות בריאה, ולזהירות מפגיעות. מצד שני - אנחנו לא רוצות להפחיד, או לגרום לתחושת אשמה. אז איך אפשר לדבר על נושא טעון ומורכב כל כך בלי ליצור טראומה לילד\ה?

נראה לי שהילד\ה נפגע\ה - מה לעשות?

לעתים אנו רואים שמשהו רע קרה גם בלי שהם מספרים לנו. מבט עצוב, הסתגרות, מצב רוח רע. אילו התנהגויות מהוות נורת אזהרה, וכיצד יש להגיב?

זהירות - פגיעות באינטרנט!

האינטרנט מלא בתכנים מיניים, וזה מרחב נוח לפוגעים ופדופילים. ממה צריך להיזהר, ואיך אפשר ללמד את הילדות והילדים להישמר?