לאחר הפגיעה

אני חושב/ת שעברתי פגיעה מינית - מה לעשות?

מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית

בישראל פועלים 9 מרכזי סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אשר מעניקים סיוע חינם לנשים וגברים שעברו פגיעות מיניות וזקוקים להקשבה, ייעוץ, ליווי ותמיכה. קווי החירום של מרכזי הסיוע מופעלים על ידי מאות מתנדבות ומתנדבים ברחבי הארץ, ופעילים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.

לאחר הפגיעה המינית ייתכן ותחווי/ה מספר תופעות שכיחות אשר יכולות להופיע מיד לאחר הפגיעה, אך גם שנים אחריה. בין התופעות: אי-שקט, נדודי שינה, תמונות חוזרות של האירוע, מחשבות טורדניות, עצבנות ומתח, ירידה בתיאבון, רגשות אשם, חוסר ריכוז, קשיים בזיכרון ובושה.

מענה רפואי ראשוני

לאחר פגיעה מינית, יש באפשרותך לקבל סיוע רפואי במספר בתי חולים בהם קיימים מרכזים ייעודיים לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית (רשימה מפורטת בהמשך). המרכזים עובדים 24 שעות ביממה, ותוכל/י למצוא צוות מנוסה ומקצועי אשר עבר הכשרה בתחום ומעניק טיפול מותאם, מתחשב ורגיש העונה על הצרכים שלך כנפגע/ת.

מטרת הבדיקות הרפואיות במרכזים הייעודיים היא לבחון את מצבך הבריאותי, להמליץ על טיפול ולאסוף ראיות משפטיות.

הליכים משפטיים: הליך פלילי והליך אזרחי

בישראל קיימים שני אפיקים משפטיים: המשפט הפלילי והמשפט האזרחי.

בעמוד זה, תוכלו למצוא מידע על כל אחד מההליכים. 

תהליך דרישת פיצוי מביטוח לאומי

לאחר פגיעה מינית, חלק מהנפגעות/ים מדווחות/ים על ירידה משמעותית בתפקוד וביכולת ההשתכרות בשל תופעות שונות כמו הפרעות שינה, פחד מיציאה מהבית, קושי בריכוז, בלבול, חרדה, דיכאון ומתח. לעיתים הקושי נובע בשל העובדה כי הפגיעה ארעה במקום העבודה.

מענה טיפולי ורגשי

פגיעה מינית היא חוויה טראומתית, אשר יכולה להשפיע ולהקשות על היומיום שלך. פנייה לטיפול נפשי עשויה לסייע בעיבוד החוויה, בבנייה מחודשת של האמון הבינאישי ובהתמודדות היומיומית עם המציאות לאחר הפגיעה.

פגיעה בילדים

תקיפה מינית בילדים היא בדרך כלל תקיפה מתמשכת, על ידי אדם מוכר. ילדים לרוב מתקשים לספר על התקיפה ולעתים אף לא יודעים לאפיינה ככזו, ועל כן למבוגרים סביבם- הורים, מורים, גננות וכדומה, ישנו תפקיד משמעותי בחשיפת סוד הפגיעה.

כמו בכל דבר, מידת היכרותך עם הילד/ה תסייע להבחין במצבי מצוקה בהם ימצאו. שינוי חד במצבי רוח או ברמת תפקוד מאותתים מצוקה כלשהי (לאו דווקא פגיעה מינית), המחייבת בדיקה.

פגיעה מינית בגברים

כבר בילדות למדת שעליך להתגונן, לא לתת לאף אחד לפגוע בך, ואם כן אז כמובן להחזיר. למדת שעלייך לרצות לקיים יחסי מין בכל שלב, ועם כל אחת. למדת שעלייך להוביל, לפרנס, להיות חזק ואיתן, והעיקר לא להישבר- להיות גבר גבר בשפה הישראלית.

מיקומך באתר:מידע>לאחר הפגיעה>