הישגי איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בישראל

  1. האיגוד ותשעת מרכזי הסיוע החברים בו הם ארגוני שינוי חברתי בין החזקים והמשמעותיים ביותר בישראל ובזכות פעילותם ארוכת השנים הם הצליחו ליצור שינוי משמעותי במודעות הציבורית ובהתייחסות של הממסד לתופעת האלימות המינית.
  2. האיגוד הצליח לבסס שיתופי פעולה עם כל הגורמים המקצועיים העוסקים בנושא של אלימות מינית במערכת אכיפת החוק במדינת ישראל: הפרקליטות, משטרת ישראל, משרד המשפטים והמחלקה לחקירות שוטרים. האיגוד מקיים עם גורמים אלו קשרי עבודה ושוטפים והכשרת מקצועיות במטרה להרחיב את הידע על מאפייני הפגיעה המינית וייניה הייחודיים של הפגיעה המינית במטרה למזער פגיעה בנפגעות.
  3. האיגוד ביסס את מעמדו כגוף הידע המרכזי בישראל בתחום הפגיעה המינית, ומקבל תדיר פניות מחברי כנסת, פקידי ממשלה, עיתונאים, וארגוני מגזר שלישי לגבי נתונים על התופעה, מאפייניה, השלכותיה ותופעות חדשות המתפתחות בתחום הפגיעה המינית (כגון: פגיעה מינית ברשת, סם האונס ועוד)
  4. איגוד מרכזי הסיוע יזם עשרות הצעות חוק ותיקוני חקיקה למען נפגעות ונפגעי תקיפה מינית שרבים מהם נכנסו לספר החוקים במדינת ישראל. בין החוקים שיזמנו וסייענו לקדם בשנים האחרונות:
    1. חוק מגבלות חזרתו של עבריין מין לסביבת הנפגע  (תיקון – חיסיון חוות דעת מומחה), ח"כ אורלי לוי אבוקסיס
    2. חוק למניעת הטרדה מינית (תיקון - העברת נטל הוכחה במקרה של פיטורין בגין הגשת תלונה על הטרדה מינית), ח"כ ד"ר עליזה לביא
    3. חוק למניעת הטרדה מינית (תיקון – ניצול יחסי מרות או תלות על ידי בעל תפקיד ציבורי), ח"כ מיכל רוזין חוק למניעת הטרדה מינית (תיקון – הפצת תצלומים בעלי תוכן מיני ללא הסכמת הצדדים), ח"כ יפעת קריב
    4. חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון – זכות נפגע/ת לבחירת מין החוקר), ח"כ יפעת קריב
  5. האיגוד בעל מומחיות רבה בתחום המאבק בהטרדה מינית בעבודה. בתמיכת משרד הכלכלה ובשיתוף מכון התקנים הישראלי פיתח האיגוד "קוד וולונטרי" למניעת הטרדה מינית בעבודה. הקוד הוולונטרי פונה לשוק העבודה כולו, ומציע כלים והנחיות כיצד לפתח תרבות ארגונית, המתנגדת להטרדות מיניות בארגון.  הקוד הוולונטרי מציע שיח חדש במשק הישראלי וקורא לארגונים מובילים לאמץ את הקוד. עיריית רעננה היא הרשות הראשונה בארץ הפועלת לאמץ קוד זה.
  6. האיגוד עובד בשיתוף פעולה הדוק עם משרד הבריאות וארגון "בזכות" בפיתוח מודל להכשרת צוותים רפואיים, לזיהוי וטיפול מותאם באנשים עם מוגבלויות נפשיות אשר עברו פגיעות מיניות. מדי שנה מתקיימות הכשרות ייעודיות במטרה להכשיר מסה קריטית של אנשי בריאות הנפש וגורמי שיקום בתחום.
  7. האיגוד סייע בהכנת נוהל לטיפול בהטרדות מיניות בשירות הלאומי.
  8. האיגוד יזם פרויקט ראשוני של יצירת מרחב בטוח בתנועת הצופים ופועל להרחיב מודל זה לתנועות נוער נוספות בחברה הישראלית.
  9. האיגוד בשיתוף המכון הישראלי לדמוקרטיה ותא העיתונאיות ניסח קוד אתי לסיקור תקשורתי לא פוגעני של מופעי פגיעה מינית בתקשורת, ופועל להטמעתו בכלי התקשורת השונים. רשות השידור ואתר החדשות NRG הרימו את הכפפה והטמיעו את הקוד באתר.
  10. האיגוד בשיתוף שדולת הנשים ניסח קוד אתי למניעת הטרדות מיניות בעולם הקולנוע. שרת התרבות והספורט הודיעה כי תבחן לחייב כל ארגון המעניין לקבל תמיכה לעמוד בתנאי הקוד, במידה והאיגודים המקצועיים הרלוונטיים לא יאמצו אותו באופן וולונטרי.