פעילות

איגוד מרכזי הסיוע פועל ברמה הארצית, מול מקבלי החלטות, רשויות ותקשורת, במטרה להשמיע את קולם המושתק של הנפגעות והנפגעים ולדרוש את זכויותיהם.

לובי ושינוי מדיניות

קידום זכויותיהם של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית בהליכי חקיקה ותקינה; שינוי מדיניות, העמקת ההבנה של הפגיעה המינית בקרב מקבלי החלטות והטמעת השיח בעשייה הפרלמנטארית השונה.

ייצוג משפטי

ייצוג איגוד מרכזי הסיוע בהליכים עקרוניים ויצירת תקדימים בשאלות משפטיות הנוגעות לקידום זכויותיהם של נפגעות ונפגעים.

קוד אתי לסיקור תקשורתי לא פוגעני

איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בשיתוף המכון לדמוקרטיה ותא העיתונאיות, יצרו קוד שמטרתו להתוות כללי הצגה של עבירות מין בתקשורת.

פגיעה מינית ואלימות מינית מופיעות, מסוקרות ומוצגות בתקשורת כתמונת מראה למתרחש בעולם המציאות. אנו מאמינות כמובן כי הצגת תכנים מכל סוג באמצעי התקשורת היא חלק ממימוש הזכות לחופש ביטוי, ולקיומו של שיח ציבורי עשיר ומגוון. עם זאת, זכות זו צריכה להיות מאוזנת עם החובה להגן על טובת נפגעי עבירות מין, ולהתחשב בגילם, בגרותם ומידת התפתחותם הפיזית והרגשית. כמו כן, יש להבין שמופעי אלימות מינית עשויים לגרום לשחזור הטראומה אצל נפגעות/ים ולתחושת אבדן שליטה מחודשת על חייהם.

מניעת פגיעה בבעלי מוגבלויות

מחקרים מראים כי 80% מהנשים שאובחנו עם מחלות נפש כרוניות סבלו בעברן מפגיעה מינית.

למרכזי הסיוע מגיעות לא פעם נשים עם מוגבלות נפשית שאינן רוצות קשר עם מערך בריאות הנפש, חלק מהנשים פיתחו סימפטומים של מחלת נפש בעקבות הפגיעה המינית שעברו. לאור כך, אנו רואות חשיבות גדולה בהענקת כלים לזיהוי והתמודדות עם הנושא לאנשי מקצוע העובדים עם נשים נפגעות נפש.

הקוד הוולונטרי למניעת הטרדה מינית במקומות עבודה

איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, בשיתוף מכון התקנים ובתמיכת משרד הכלכלה, יזם פרויקט חלוצי וראשון מסוגו בעולם ליצירת "קוד מרצון" למניעת הטרדה מינית. הקוד מהווה מפרט למניעת הטרדה מינית בעבודה ומטרתו להנחות באופן בהיר את המעסיקים, כיצד לייצר סביבת עבודה בטוחה ונקייה מהטרדות מיניות. החברות אשר יאמצו את הקוד, יבצעו תהליך מעמיק של הכשרה פנים-ארגונית, ובסופו יקבלו תקן של מכון התקנים אשר יפורסם בפלטפורמות פנים וחוץ ארגוניות.

מרחב בטוח מאלימות מינית בתנועת הצופים

פרויקט זה נוצר מתוך צורך ליצור מרחב בטוח מאלימות מינית הן לחניכי תנועת הצופים והן למדריכיה. חשוב להבין, כי במדינת ישראל לא קיימת כל מדיניות ארצית כוללת למניעת תופעת האלימות המינית בקרב בני-נוער. במסגרת החינוך הפורמלי ההתמודדות עם הנושא מוגבלת, ותלויה לא פעם במנהל, רכזת שכבה או מורה המבינים את חשיבות הנושא. לפיכך, מסגרת חינוך בלתי-פורמלי היא זירה מצוינת לעיסוק בנושא, משום שהיא אינה בירוקרטית ופורמליסטית, ופתוחה יותר לספוג ולהטמיע נושאים ערכיים.

מיקומך באתר:אודות>פעילות>

עקבו אחרינו בפייסבוק