הזדמנות להצטרף לצוות הסיוע ולהשתלב בתפקיד משמעותי שבמרכזו מתן מענה כולל לנפגעים, וכן ניהול מערך המתנדבים.
בחוברת השנה בחרנו להתמקד בחידושים הקיימים בפעילות שלנו, במקביל לשינויים שעוברים על החברה. מרכזי סיוע, ומרכז סיוע ת"א בפרט, עמדו מאז ומתמיד בראש המחנה, סייעו לנפגעות ונפגעים והתעקשו לעורר את מודעות הציבור לתופעה של פגיעות מיניות. השנים האחרונות הביאו עמן רוחות של שינוי, כאשר יותר ויותר אנשים מודעים לתופעה של פגיעות מיניות. שיח שפעם היה בשוליים ונחשב להזוי, הפך לנחלת הכלל. ובכל זאת, על אף ניצני השינוי, תפיסות חברתיות חדשות עדיין אינן יציבות, והן נתונות לאיום, כשמולן תרבות ומערכות שלמות שמאפשרות לפגיעות מיניות להתקיים בשיעורים מפלצתיים. פגיעה מינית עודנה תופעה מושתקת ואצבע מאשימה עדיין מופנית פעמים רבות כלפי הנפגעות והנפגעים ולא כלפי הפוגעים. שינוי חברתי הוא מרוץ למרחקים ארוכים. אנחנו שמחות על כל שינוי, אפילו קטן, אבל בו בזמן נשארות עם יד על הדופק מתוך הבנה שכוחות רבים וגדולים מנסים לשמר את המציאות הקיימת, גם אם באופן מסווה.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא לבד וביחד בתקופת הקורונה ובכלל.
בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לתופעת השימוש בסם האונס. כתבות ותחקירים בנושא מתפרסמים וחושפים פוגעים שהם כמעט תמיד סדרתיים, שפעלו באין מפריע ותכננו הכל מראש. מן העבר השני עולים סיפורים של נשים רבות שנפגעו תוך שימוש בסם האונס, שנחשפות באומץ ומשתפות בחוויה שלהן. כל סיפור עומד בפני עצמו, כל סיפור הוא עולם, ובכל זאת יש קווי דמיון ועולה מהסיפורים השונים תמונה מסוימת, שממנה ודרכה אפשר להתחיל לדון במורכבות, בהיקף ובממדים של התופעה הזאת.
התחקיר הקשה של אורלי וגיא לא הותיר מקום לספק באשר לטראומה שעברה הצעירה הבריטית באיה נאפה. כדי למנוע את המקרה הבא, הכנו עבורכןם מהלך לשיחה עם המתבגרות והמתבגרים שלכןם בנושא. בשיחה תוכלו לסייע להןם לעבד את מה שראו בתחקיר וגם להבין איך עליהםן לנהוג בסיטואציות דומות.
ימים קשים ומלאי חרדה עוברים עלינו. המאבק בנגיף הקורונה הביא איתו מציאות חברתית חדשה וזרה, שהפכה את שגרת חיינו ויצרה התמודדויות שלא הכרנו קודם. אורח החיים החדש איתו אנחנו מתמודדים מחייב היערכות מחודשת, התייחסות ותיווך שלנו את המצב לילדות/ים ולמתבגרות/ים שלנו בכל תחומי החיים, ובכלל זה גם התנהגות מינית ומניעת אלימות מינית.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא שתיקה והשתקה.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, בו ציינו השנה 40 שנות פעילות למרכז סיוע ת"א.
רגע לפני היציאה לחופשה – טיפים לא/נשי חינוך (ולהורים גם!) – איך להכין את התלמידות/ים להתמודדות עם פגיעות מיניות בתקופת הקיץ?
כמה כללי אצבע עבור מי שנדרשים לטפל או להגיב לפניה בנושא פגיעה מינית בקהילה שעליה הם אמונים.
איך יחסי הכוחות בעולם המשחק קשורים לפגיעות מיניות? אורית גל, מתנדבת מרכז הסיוע, מחזאית, שחקנית וחברת שח"ם, כותבת על הדינמיקה המורכבת מאחורי הקלעים.
ישבנו לשיחה עם מירי מרגלית, רכזת הליווי בהליך הפלילי של מרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ת"א, כדי לקבל תשובות לשאלות נפוצות בנושא ההליך הפלילי בכלל ומעמד הגשת התלונה במשטרה בפרט.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא סמכות, כוח ופגיעה מינית.
קורסי ההכשרה של מרכז הסיוע ייפתחו בחודשי הקיץ. הנה כמה סיבות טובות למה כדאי לכן/ם להצטרף...
בסוף חודש מרץ התארחנו בכנס האינטרקטיבי 'נשים בתכנית הלימודים' שהופק על ידי תלמידות/ים בתיכון עירוני י"א בתל אביב. בכנס שולבו סרטונים הממחישים סיטואציות מורכבות מחייהן של תלמידות הכיתה, כשהתלמידות/ים בקהל התבקשו להגיב בזמן אמת באמצעות שאלון מקוון - איך היו מייעצים לנערה לפעול.
נפגשנו עם אביתר קופנהגן, יוזם הכנס, כדי ללמוד על תהליך העבודה של לפני ועל המסקנות של אחרי. אל תפספסו!