מיקומך באתר:שירותים>שירותי סיוע>

שירותי סיוע במרכז הסיוע תל אביב

מגוון שירותי הסיוע של המרכז בתל אביב - אנו מפעילים גם שירותי סיוע רבים ייחודיים לגברים - לפרטים נוספים לחצו כאן.

ליווי בהליך הפלילי

מחלקת הליווי במרכז הסיוע נועדה לגשר בין עולם המשפט לעולם הפגיעה המינית. במסגרת הפרויקט מרכז הסיוע מעניק שירותים הן לא/נשים שנפגעו מינית והן למערכות אכיפת החוק. אנחנו מאמינות/ים כי מפגש חיובי של הנפגע/ת עם מערכת החוק והמשפט יכול להפוך את ההליך הפלילי לחלק משמעותי בתהליך השיקום. לשם כך חשוב לגשר בין שני עולמות התוכן, לייעל את התקשורת בינם ולחזק את מעמד הנפגע/ת בהליך, כחלק מתהליך העצמה והחזרת האמון. 

למידע נוסף לחצו על הכותרת

 

סיוע לנשים

קו הסיוע פועל 24 שעות ביממה, כולל בשבתות ובחגים, ומטרתו לתת מענה ותמיכה לנשים ונערות שורדות תקיפה מינית לסוגיה במצבי משבר.

סיוע לגברים

קו הסיוע פועל שבעה ימים בשבוע ומטרתו לתת מענה ותמיכה לגברים ונערים שורדי תקיפה מינית לסוגיה במצבי משבר ולבני משפחותיהם.

- הפניה לקו היא אנונימית, אין חובה להזדהות -

למידע נוסף על קו הסיוע לגברים לחצו על "קראו עוד". 

קו הסיוע לגברים ונערים דתיים נפגעי תקיפה מינית

אחד משישה גברים עבר פגיעה מינית במהלך חייו. עד גיל 12 ילדים וילדות נפגעים מינית במידה שווה. פגיעה מינית מתרחשת תדיר ומצויה בכל חברה באשר היא. זוהי תופעה  החוצה מגזרים ומעמדות עמים ודתות. עם כל הקושי יש להודות,  פגיעה מינית מצויה גם בציבור הדתי והחרדי, אך מתוך חוסר ידע ובושה הנושא כמעט ואינו מדובר. קו הסיוע הוקם לפני כעשר שנים, ע"י קו הגברים הכללי בתוך מרכז סיוע ת"א, מתוך רצון לתת מענה מותאם ונגיש לציבור הדתי והחרדי על גווניו השונים. הקו שם לו למטרה לתת סיוע לנפגעים בקרב הציבור הדתי והחרדי ולפעול על מנת להעלות את המודעות הקהילתית חברתית לנושא הפגיעה המינית בכלל והפגיעה בגברים בפרט.

קבוצות תמיכה

מרכז הסיוע מפעיל כ 25 קבוצות תמיכה למען נפגעות ונפגעים, מידי שנה. קבוצות אלה מציעות למשתתפות מרחב קבוצתי מוגן, בו ניתן לעבוד על הפגיעה והשלכותיה ולדבר על הפגיעה עם נשים אחרות הנמצאות בשלב דומה של עיבוד הטראומה. המפגש מאפשר למשתתפות לראות כי הן אינן לבדן בחוויה הקשה שעברו ולהיווכח בדמיון הקיים ברגשות האשמה והבושה המתלוות לפגיעה, כמו גם בבעיות ובקשיים המלווים יצירת יחסים בינאישיים. למפגשים אלו ערך רב בשל הפוטנציאל להעצמת הנפגעות זו את זו. נכון הדבר גם לנפגעים כמובן. בשנים האחרונות פותחו מענים ספציפיים לסוגים שונים של פגיעות ונפגעים/ות. כך ניתן מענה רחב לנפגעות ונפגעים מכל מיני רקעים הן בתוך המרכז והן בקהילה, בהתאם לצרכי המשתתפים/ות.