פרסומים וקטעי עיתונות אודות מרכז הסיוע בת"א לנפגעות תקיפה מינית.
לוח המשרות של מרכז הסיוע לנפגעו ונפגעי תקיפה מינית ת"א
הזדמנות להצטרף לצוות הסיוע ולהשתלב בתפקיד משמעותי שבמרכזו מתן מענה כולל לנפגעים, וכן ניהול מערך המתנדבים.
הזדמנות להצטרף לצוות הליווי בהליך פלילי ולהשתלב בתפקיד משמעותי שבמרכזו מתן מענה כולל לנפגעות בהליך הפלילי, הכולל עבודה מול הפרקליטות ומערכות אכיפת החוק.
למרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית ת"א דרוש.ה מנהל.ת דיגיטל ותוכן במשרה מלאה.
יש לצרף קישור לתיק עבודות ו/או דוגמאות כתיבה שמעידות על הניסיון הרלוונטי.
מערך למפגש חינוכי המאפשר לדייק את מאפייניה הבריאים של אהבה, מה בכוחה לגרום לנו להרגיש וכיצד אפשר לנהל קשר זוגי אוהב וחיובי?
מערך זה עוסק בהפצת תמונות וסרטונים ברשת, ומיועד לגילאי תיכון, שנת שירות וצבא. המערך מאפשר לקיים שיח משמעותי בנושא של ההפצה ונגזרותיה, בדגש על שידול לצילום עצמי חושפני ושליחת התמונה ו/או הסרטון.
מערך שיעור המאפשר שיח פתוח עם התלמידות והתלמידים, ואף נותן כלים להתמודדות עם תרחישי פגיעה שונים.
דרוש.ה מנהלת מחלקת סיוע למרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בת"א
מרכז הסיוע שם לעצמו למטרה להמשיך ולהיות מקור תמיכה משמעותי עבור הפונות והפונים ולהמשיך לפעול בכל החזיתות למען חברה בריאה וצודקת יותר. בזכות המתנדבות והמתנדבים שלנו וחברות וחברי הצוות שעובדים במרכז, הצלחנו להרחיב את המענים והפעילות שלנו ולהיות שם עבור הפונות והפונים שלנו ובשביל כל גוף וארגון שהיה זקוק לשירותים שלנו, גם במציאות של חוסר וודאות ושל שינויים תדירים.
עבודה במסגרת צוות מרכז הסיוע. בנייה ומתן הדרכות, הרצאות והשתלמויות בתחום של טיפול בנפגעות ובנפגעי תקיפה מינית; הפקת ימי עיון; קשר עם גורמים טיפוליים בקהילה; ליווי נשות ואנשי טיפול.
בחוברת השנה בחרנו להתמקד בחידושים הקיימים בפעילות שלנו, במקביל לשינויים שעוברים על החברה. מרכזי סיוע, ומרכז סיוע ת"א בפרט, עמדו מאז ומתמיד בראש המחנה, סייעו לנפגעות ונפגעים והתעקשו לעורר את מודעות הציבור לתופעה של פגיעות מיניות. השנים האחרונות הביאו עמן רוחות של שינוי, כאשר יותר ויותר אנשים מודעים לתופעה של פגיעות מיניות. שיח שפעם היה בשוליים ונחשב להזוי, הפך לנחלת הכלל. ובכל זאת, על אף ניצני השינוי, תפיסות חברתיות חדשות עדיין אינן יציבות, והן נתונות לאיום, כשמולן תרבות ומערכות שלמות שמאפשרות לפגיעות מיניות להתקיים בשיעורים מפלצתיים. פגיעה מינית עודנה תופעה מושתקת ואצבע מאשימה עדיין מופנית פעמים רבות כלפי הנפגעות והנפגעים ולא כלפי הפוגעים. שינוי חברתי הוא מרוץ למרחקים ארוכים. אנחנו שמחות על כל שינוי, אפילו קטן, אבל בו בזמן נשארות עם יד על הדופק מתוך הבנה שכוחות רבים וגדולים מנסים לשמר את המציאות הקיימת, גם אם באופן מסווה.
חוברת המאמרים הופקה לרגל אירוע ההתרמה השנתי שלנו, ועוסקת בנושא לבד וביחד בתקופת הקורונה ובכלל.
בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לתופעת השימוש בסם האונס. כתבות ותחקירים בנושא מתפרסמים וחושפים פוגעים שהם כמעט תמיד סדרתיים, שפעלו באין מפריע ותכננו הכל מראש. מן העבר השני עולים סיפורים של נשים רבות שנפגעו תוך שימוש בסם האונס, שנחשפות באומץ ומשתפות בחוויה שלהן. כל סיפור עומד בפני עצמו, כל סיפור הוא עולם, ובכל זאת יש קווי דמיון ועולה מהסיפורים השונים תמונה מסוימת, שממנה ודרכה אפשר להתחיל לדון במורכבות, בהיקף ובממדים של התופעה הזאת.
חגי האביב (יום העצמאות, ל"ג בעומר) ותחילת הקיץ מהווים לצד החגיגות והמסיבות גם פוטנציאל לא מבוטל לניצול ופגיעה. יצירת שיח פתוח על הסכנות ומתן כלים להתמודדות עם תרחישים אפשריים יכולים לסייע במניעת פגיעות ובמתן מענה יעיל ומהיר למי שנפגעו.
מערך שיעור שנכתב בעקבות המקרה הקשה של חשד לאונס של נערה בת 13 על ידי צעיר בן 21 במלונית קורונה של משרד הרווחה. זאת עוד הזדמנות לשוחח בכיתות על הסכמה חופשית, על הדדיות ויחסי כוחות, על היכולת לזהות סיטואציות מורכבות שבהן קשה לסרב או להציב גבול ושבהן יש ניצול של פערי כוחות ומעמד.
בשנה האחרונה, עם התפרצות הקורונה והשלכותיה על חיינו, אנו רואות את מצבן של נשים בישראל הולך ונחלש: נשים שסובלות מאלימות כלואות בבתים עם מי שפוגע בהן, אפיוני האלימות בבית הולכים ומקצינים, הטרדות מיניות ופגיעות מיניות לא פוסקות בשל המרחק החברתי וממשיכות לקרות בכל גיל ובכל מקום, האבטלה בקרב נשים ומקצועות שנתפשים נשיים הולכת וגדלה, ועוד.
במערך שיעור זה נסקור תופעות מרכזיות של אלימות כלפי נשים בישראל, ונקבל מתוכן תמונת מצב למעמדן בחברה הישראלית. אנו מזמינות את הצוותים החינוכיים להעביר את מערך השיעור וליצור איתנו קשר להמשך פעילות, שתתמקד בתפקידים וסטריאוטיפיים מגדריים, בכדי לקדם יחסים ומיניות בריאה ומיטיבה.