הדרכת הורים

כהורים לילדים צעירים ואף למתבגרים אתם מתמודדים יום-יום עם גידול וחינוך ילדיכם בתוך מציאות מורכבת ולעיתים אף מאיימת ומפחידה. מחד, אתם רוצים לשמור ולהגן עליהם מכאב, מסכנות שונות ומפגיעה, ומאידך, ככל שילדיכם גדלים הם זקוקים ליותר עצמאות ואוטונומיה ואף נחשפים להשפעות שונות שאינן תמיד בשליטתכם המלאה. כל אלו ועוד הופכים את תפקידכם כהורים למורכב מאוד, ומצריך מכם התעדכנות ולמידה בלתי פוסקות. מטרת ההדרכות ההוריות היא לאפשר הכרות מעמיקה יותר עם התחום, הנתונים והמאפיינים, כמו גם מתן כלים לאיתור וזיהוי של סימני מצוקה ופגיעה מינית אצל ילדים. זאת, על מנת להפחית חרדות, לסייע לכם להוות דמות וכתובת לפניות עבור ילדיכם ולהקנות לכם כלים להתמודדות אפקטיבית עבורכם ועבור ילדיכם.

קהל היעד:

  1. הורים לילדים בגיל הרך.
  2. הורים לילדים בגילאי בי”ס יסודי.
  3. הורים לילדים בגילאי חטיבת ביניים ותיכון.

מטרות הפרויקט:

  1. העלאת המודעות של הורים לאלימות ולאלימות מינית, היקפיה, מאפייניה והשלכותיה.
  2. העלאת שיעורי המניעה של אלימות ואלימות מינית בקרב ילדים ובני נוער.
  3. הקניית ידע וכלים להתמודדות אפקטיבית של הורים עם הבעיה, כולל מניעה, איתור, זיהוי ויכולת תגובה לאירועים.
  4. הנגשת מקורות הסיוע להורים ולילדיהם.
  5. העלאת שיעורי הדיווח על פגיעות מיניות בקטינים.

תכני ההדרכות:

ההדרכות להורים מועברות במתכונת של סדנא ומותאמות למאפייני וגילאי הילדים. בסדנאות נעשה שימוש במצגות, סרטונים, דיון, תיאורי מקרה מהשטח ומתן דגש על התהליך הייחודי שעוברים המשתתפים.

מומלץ להזמין סדרה של 3-5 סדנאות על מנת לאפשר תהליך למידה אישי וקבוצתי. ניתן גם להעביר את ההדרכה במתכונת של הרצאה כאשר מדובר בקבוצה גדולה.

משך כל סדנה 90 דקות.

נושאי הסדנאות:

התפתחות והתפתחות מינית בהתאם לגילאים השונים

מה מאפיין כל שלב בהתפתחות הילד/המתבגר? כיצד ניתן להבחין בין התנהגויות המאפיינות התפתחות מינית נורמטיבית לבין התנהגויות חריגות המצריכות בירור? קריטריונים להבחנה ולהתייחסות במשחק, בהתנהגות, ובתפקוד האישי והחברתי של הילדים/המתבגרים. מה יש לעשות כאשר יש חשש להתנהגות חריגה?

תקשורת אפקטיבית עם ילדים

כיצד להוות כתובת לשיתוף עבור ילדנו. כיצד ניתן ליצור מציאות יום יומית של שיתוף, תקשורת ואווירה של אמון ופתיחות בתוך ביתנו? מה עלינו לעשות על מנת שילדנו יראו בנו כתובת לשיתוף במצוקות, פגיעה וסודות.

מיתוסים ותפיסות נפוצות אל מול המציאות בתחום האלימות המינית

היכרות עם תחום האלימות המינית בכלל והאלימות המינית בפרט כלפי ובקרב ילדים ומתבגרים. רכישת ידע ומושגים חדשים בתחום חשוב זה. מיהם הקורבנות של אלימות מינית? מיהם התוקפים? מהם המאפיינים של פגיעה מינית בילדים ומהן ההשלכות?

הסוד וחשיפתו - כלים למניעה, איתור, זיהוי והתמודדות עם חשד לפגיעה ולאלימות מינית

מדוע ילדים שותקים? מחיר השתיקה אל מול מחיר החשיפה בדגש על ילדים ומתבגרים. דרכים לחשיפת הסוד והשלכות החשיפה. סימנים לאיתור וזיהוי של מצוקה ושל מצוקה על רקע פגיעה מינית. מה יש לעשות וכיצד לשוחח עם הילד/המתבגר כאשר יש חשד לפגיעה, ממה רצוי להימנע. במי וכיצד ניתן להיעזר, חוק חובת דיווח.

מדיה ואינטרנט וחשיפת ילדים לתכנים אלימים ומיניים

יתרונות וחסרונות של השימוש באינטרנט ובמדיה ותפקידנו כמבוגרים לתווך, לפקח ולהשגיח. מהי המשמעות של חשיפת ילדים/מתבגרים לתכנים שאינם מתאימים לגילם? כיצד לשוחח עמם ואלו מסרים יש להעביר. אלו אמצעים פרקטים עומדים ברשותנו על מנת לסנן, לפקח ולמנוע חשיפה לתכנים לא רצויים.

קבוצות למידה ותמיכה להורים

בנוסף להדרכות אלו, אנו מקיימים קבוצות תהליכיות להורים:

קבוצות למידה- מטרתן למידה על התפתחות הילדים בתחום הקוגניטיבי, הרגשי, הפיזי,  והמיני, מאפייני הגיל, תקשורת עם ילדים, התמודדות עם סיטואציות מורכבות בגידול ילדים ועוד...

קבוצות תמיכה- מטרתן לאפשר מעגל של השתייכות, ליווי ותמיכה להורים אשר ילדיהם נפגעו מתקיפה מינית או שקיים חשד שנפגעו.

 

לפרטים והזמנת סדנאות:   hinuch@maslan.org.il 052-6216012 ,052-6216023

 

מיקומך באתר:פעילות>סדנאות והדרכות>הדרכת הורים