מיקומך באתר:פרסומים>מערכי שיעור>מערך שיעור בעקבות התבטאויותיו של יאיר נתניהו

מערך שיעור בעקבות התבטאויותיו של יאיר נתניהו

בתאריך 8.1.2018 פורסמו במהדורת חדשות ערוץ 2 קלטות המתעדות שיחה בין יאיר נתניהו לשניים מחבריו מערב ליל שבת בקיץ 2015. כאן ניתן לצפות בקלטות כפי ששודרו במקור בערוץ 2, וכאן אפשר לקרוא את תמלול השיחה. חלק נכבד מהשיחה בין שלושת הצעירים עוסק במיניות, במועדוני חשפנות, ובאמירות בעלות נימה של זלזול, ניצול והחפצה (מלשון חפץ) של נשים שמוכרות ואינן מוכרות להם. חלק זה של השיחה זכה לגינוי ציבורי מחד, ומנגד להקטנת משמעויותיהן של האמירות ומתן לגיטימציה ליחס זה כלפי מין ומיניות של גברים ונשים כאחד.

למה חשוב להתייחס לנושא בכיתות?

התלמידים והתלמידות נחשפו בוודאי לציטוטים הנבחרים מהכתבה. האמירות הפוגעות ומזלזלות בנשים, ההתייחסות אליהן כמוצר המספק שירותי מין, שנאמרות כך על ידי בנו של הראש הממשלה, נותנות לגיטימציה ליחס החברתי הרווח כלפי נערות ונשים באופן כללי בחברה. אמירות כאלה יחזרו וישנו גם כלפי התלמידות הלומדות בבית הספר, ונשים אחרות הסובבות את הנערים והנערות. הנערות עצמן לומדות מכך על היחס של החברה כלפיהן ועל מיקומן החברתי.

דווקא על רקע השבועות האחרונים בעיסוק בקמפיין #metoo, ולאחר שבטקס פרסי גלובוס הזהב התייחסו שוב ושוב לאי השוויון המגדרי ולפגיעות בנשים, והבהירו כי היחס הזה אינו מקובל עוד בשנת 2018, חשוב להציב אלטרנטיבה ערכית ושוויונית, ולהעביר את המסר כי הדיבורים והמעשים שהוזכרו בקלטות אינם יכולים לעבור בשתיקה.

בנוסף, חשוב מאד להתייחס ללחץ החברתי המופעל על נערים וגברים בחברה הישראלית בהקשר לתפקיד, להתנהגות ולקודים המיניים והמגדריים המוטלים עליהם. ישנם נערים שאינם מעוניינים לקחת חלק בתרבות של ניצול נשים, בילוי במועדוני חשפנות וצריכת מין. השיחה החינוכית בכיתה יכולה להעניק להם גיבוי בסירוב לכך, ואף לתת להם כלים להגיב לקבוצת השווים שלהם ולהסביר להם כי מיניות יכולה וצריכה להיות מכבדת, שוויונית ודיאלוגית.

אנו מציעות לצוותי המורות/ים, המחנכות/ים והיועצות להעלות בכיתות את התוכן המשתקף בהקלטות, ולקיים סביבו שיח על ערכים, למען שינוי חברתי בתחום.

pdfלהורדת המערך לחצו כאן

בכל שאלה ניתן לפנות אל רכזות החינוך במרכזי הסיוע במספר 1202.  

עקבו אחרינו בפייסבוק