פעילות מרכז סיוע תאיר - שפלה

סיוע

מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הוקמו כדי לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים וללוותן/ם בדרך הקשה שעליהן/ם לעבור בעקבות הפגיעה. ניתן לפנות אל המרכזים באופן אנונימי ולקבל תמיכה, הקשבה, כבוד ויחס שוויוני, ללא כל תשלום, תוך שמירה קפדנית על סודיות. חשוב לנו שתדע/י שאת/ה לא לבד.

חינוך והסברה

אלימות מינית הנה תופעה חברתית נרחבת, אך הידע והמודעות לגביה בקרב הציבור הרחב מועטים, ומתקיימים סביבה ערפול, השתקה, ופחד. העלאת מודעות, חינוך למניעת אלימות מינית, והפצת מידע על אלימות מינית, הן מטרות מרכזיות עבור מרכזי הסיוע. מחלקת חינוך והסברה במרכז סיוע 'תאיר' מקיימת סדנאות, הרצאות וימי עיון למספר קהלי יעד.

מניעת הטרדה מינית בעבודה

החוק למניעת הטרדה מינית נחקק בשנת 1998, במטרה לייצר שינוי חברתי- למנוע פגיעה בחירותו ופרטיותו של האדם, ולקדם את השוויון בין המינים. החוק מטיל אחריות על המעביד לייצר אווירת סביבת עבודה נעימה ונטולת הטרדות מיניות, ומכיר בכך כי על מנת ליצור סביבה כזו יש לחייב את הארגון ומנהליו להקפיד על נהלים שימנעו הטרדה מינית.

הכשרות לאנשי מקצוע

מרכז הסיוע מקיים ימי למידה קבוצתיים והכשרות לנשות ואנשי מקצוע בתחומי הטיפול, הרווחה, הבריאות והחוק: להקניית כלים לזיהוי ואיתור נפגעות תקיפה מינית, ולשיפור והנגשת הטיפול בנפגעות תקיפה מינית באזור והבנה של מהי פגיעה מינית, ייחודיות הטראומה המינית והשלכותיה. המרכז תומך ומדריך באופן שוטף נשות ואנשי מקצוע אשר פוגשות/ים נפגעות תקיפה מינית במסגרת עבודתן/ם. בכל שנה אנו נפגשות עם כ-350 נשות ואנשי מקצוע במסגרת הרצאות, הדרכות, והכשרות שאנו מקיימות, וכן במסגרת קשרי עבודה שוטפים עם גורמים מקצועיים סביב טיפול בפניות.

מיקומך באתר:פעילות>