מיקומך באתר:אודות>אודות המרכז>

אודות מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית תל-אביב

מרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית תל אביב הוקם על מנת לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. המרכז מפעיל 3 קווי סיוע תמיכה וליווי 7 ימים, 24 שעות - לנשים: 1202 לגברים: 1203 ולגברים דתיים: 02-5328000 ופועל להגברת המודעות הציבורית לתופעה.

מרכז סיוע ת"א הוקם בשנת 1978, הראשון מסוגו בישראל, ובעקבותיו קמו עוד 9 מרכזים נוספים ברחבי הארץ. המרכז משרת את כל אוכלוסיית גוש דן ומטפל ב 38% מכלל הפניות הארציות בנושאי תקיפה מינית. המרכז מקבל מידי שנה כ 11,000 פניות ומקיים אלפ סדנאות והרצאות במוסדות חינוך ובמקומות עבודה שונים. מטרות המרכז הינן הגשת סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית וכן הגברת המודעות הציבורית במטרה לצמצם את שיעורי התופעה בישראל.

רקע

מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל-אביב הוקם בשנת 1978 על-ידי קבוצת נשים מהתנועה הפמיניסטית בישראל, שהחליטו כי די לשתיקה ולהשתקה. תחת הסיסמא "את לא לבד" הן הקימו מרכז ראשון מסוגו בארץ, שבו כל אישה שעברה תקיפה מינית תזכה להקשבה, סיוע ותמיכה. החל משנת 1990 מפעיל המרכז את קו הסיוע לגברים ונערים נפגעי תקיפה מינית, והחל משנת 2003 גם את קו הסיוע לגברים ונערים דתיים, שני קוים יחידים מסוגם בארץ.

מאז ועד היום מציע המרכז תמיכה, מענה וסיוע לנשים ולגברים שנפגעו מינית. צוות המרכז, יחד עם המתנדבות והמתנדבים, פועלים ללא לאות על מנת להקל על תחושות הבדידות, חוסר האונים, הבושה והאשמה של הפונות והפונים ולסייע להם בהתמודדות הקשה והיומיומית עם ההשלכות השונות של הפגיעה על חייהם.

אלימות מינית היא אירוע שכיח עד להחריד בחייהן של נשים. הסטטיסטיקה בישראל מלמדת כי אחת מתוך שלוש נשים עברה או תעבור תקיפה מינית אחת לפחות במהלך חייה. אחת מחמש נשים עברה או תעבור אונס פעם אחת לפחות, ואחת משש נשים חוותה גילוי-עריות. כן נמצא ששיעור הפגיעה המינית בילדים וילדות עד גיל 12 הוא דומה, ומכאן אחוזי הפגיעה הגבוהים שנמצאו גם בקרב גברים. אחד מכל שישה גברים נפגע מינית במהלך חייו.

לעתים קרובות מדי הנפגעת או הנפגע סופגים לא רק את מחיר הטראומה הפיזית והנפשית, אלא גם את מחיר הדחייה החברתית, מתמודד/ת לבד מול חברה שאינה מוכנה לשמוע, מסרבת להאמין, או מאשימה אותה/ו במקום להאשים את הפוגע. ההתייחסות החברתית הדוחה והמאשימה מעניקה לגיטימציה לתקיפה המינית ומאפשרת את ממדיה העצומים של התופעה.

תחושות ההשפלה, חוסר האונים, האשמה, הבדידות, ותחושות שליליות אחרות שממשיכות להעיק על הנפגעת או הנפגע גורמות להסתגרות, ולכן רוב מעשי הפגיעה המינית אינם מדווחים ואינם מטופלים. התוקף, מטבע הדברים, שותק גם הוא והחברה אינה רוצה לדעת. קשר השתיקה הוא שמאפשר לתוקפים להמשיך במעשיהם מבלי לתת את הדין על פשעיהם, ואת זאת שואף המרכז לשנות.

במרכז הסיוע פועלות ופועלים כ-250 מתנדבות ומתנדבים שעברו הכשרה ממושכת בנושא של תקיפה מינית. הם מציעים לפונות ולפונים מרחב בטוח ואמפתי, שבו יוכלו לספר את סיפורם. הפונות והפונים יודעים, כי מעברו השני של קו החירום ישנה מתנדבת או מתנדב הרוצים לשמוע ולהאזין, 24 שעות ביממה. מרכז הסיוע הינו הכתובת היחידה עבור נפגעות ונפגעים רבים, שכן אף גורם ממשלתי אינו מציע מענה דומה לזה הניתן במרכז.

במהלך שנות הפעילות הצלחנו להעלות את נושא הפגיעה המינית לשיח הציבורי ולהעביר את המסר שאלימות מינית הינה פשע חברתי שיש להוקיעו. כמו כן ליווינו אלפי נפגעות ונפגעים ופעלנו למענן/ם. פעילותו של מרכז הסיוע מוקדשת לטיפול בכל הרבדים של התופעה, הן בפגיעה עצמה ובקורבנותיה והן באקלים החברתי שמאפשר ואף מנציח את האלימות המינית. לאור זאת, שתי מטרות עיקריות מנחות את פעילות המרכז: מתן סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ולאנשים הקרובים להם, וצמצום שיעורה של תופעת התקיפה מינית לסוגיה בישראל.

למימוש מטרות אלו פועל המרכז בשלושה אפיקים עיקריים: סיוע ותמיכה; חינוך והסברה וסינגור.

 

מסמכי עמותה

pdfרישום עמותה

jpgאישור שינוי שם לעמותה

אישור ניהול תקין

ניהול ספרים

ניכוי מס במקור

הכרה כמוסד ציבורי לפי סעיף 46

 

עקבו אחרינו בפייסבוק