מיקומך באתר:פרסומים>מערכי שיעור>מערך שיעור ליום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים

מערך שיעור ליום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים

יום המאבק באלימות נגד נשים חל ב-25 בנובמבר, מאז הוכרז על ידי האו"ם כמועד בין לאומי ב-17 בדצמבר 1999. במסגרת ההכרזה על יום המאבק, קרא האו"ם לממשלות העולם להעלות מודעות ציבורית לעובדה שאוכלוסיית הנשים בכל העולם הינן קורבנות לאונס ופגיעות מיניות, אלימות במשפחה ובבית, אלימות כלכלית, אלימות רגשית, וצורות נוספות של אלימות על רקע היותן נשים.

אלימות כלפי נשים בכל הדרכים נובעת ומנציחה אי שוויון מגדרי, ומושרשת בחברות שונות עידן ועידנים. מבחינה היסטורית כתוצר של אי שוויון מגדרי נשים נתפסו נחותות מגברים, משוללות יכולות נפשיות ופסיכולוגיות של גבר מבוגר, ומבחינה חוקית נתפסו כרכוש של האב או הבעל. על אף התמורות וההתקדמויות הרבות במעמד האישה ובתפיסות מגדריות, אי שוויון מגדרי ותפיסה סטריאוטיפית של נשים כנחותות קיימת גם היום, וגם בארץ שלנו.  אלימות כלפי נשים עלולה לקרות בכל מקום ולהיות מופנית כלפי כל אחת, ללא קשר למאפייניה. התופעה חוצה מגזרים, עדות, ומעמד כלכלי, ומתקיימת בכל שכבות האוכלוסייה. זו אלימות המבוססת על תפיסה מודעת ובלתי מודעת שנשים הן חלשות יותר ובנויה על לגיטימציה חברתית לגברים להביע כוח ואלימות בתוך מערכות יחסים.

בשנה האחרונה, עם התפרצות הקורונה והשלכותיה על חיינו, אנו רואות את מצבן של נשים בישראל הולך ונחלש: נשים שסובלות מאלימות כלואות בבתים עם מי שפוגע בהן, אפיוני האלימות בבית הולכים ומקצינים, הטרדות מיניות ופגיעות מיניות לא פוסקות בשל המרחק החברתי וממשיכות לקרות בכל גיל ובכל מקום, האבטלה בקרב נשים ומקצועות שנתפשים נשיים הולכת וגדלה, ועוד.

במערך שיעור זה נסקור תופעות מרכזיות של אלימות כלפי נשים בישראל, ונקבל מתוכן תמונת מצב למעמדן בחברה הישראלית. אנו מזמינות את הצוותים החינוכיים להעביר את מערך השיעור וליצור איתנו קשר להמשך פעילות, שתתמקד בתפקידים וסטריאוטיפיים מגדריים, בכדי לקדם יחסים ומיניות בריאה ומיטיבה.

pdfלהורדת מערך השיעור

להורדת המצגת המלווה

 

מידע נוסף על הסדנאות שלנו ניתן למצוא כאן

אנחנו זמינות אליכן, בקווי הסיוע ובמחלקת חינוך, 1202 – קו נשים, 1203 – קו גברים  

בהצלחה,

אריאלה ולילי, רכזות החינוך במרכז סיוע ת"א

 

 

עקבו אחרינו בפייסבוק