למרכזי הסיוע יש את גוף הידע המקצועי הרחב ביותר בהתמודדות וטיפול בהטרדות ופגיעות מיניות, וניסיון של מעל לעשור בפעילות למניעת הטרדה מינית בעסקים פרטיים מכל ענפי המשק, בארגונים ציבוריים ובמוסדות אקדמיים
מרכזי הסיוע יישארו איתך לכל אורך הדרך - מליווי והכוונה במהלך ביצוע התפקיד וייעוץ בהליכי בירור, ועד תמיכה בעובד/ת שנפגע/ה. בנוסף, הם מציעים את כל הכלים המשלימים עבור האחראי/ות - הרצאות והכשרות לצוותים, לומדה ועוד
מרכזי הסיוע הם ארגונים ללא מטרות רווח הפועלים למען נפגעות ונפגעי תקיפה מינית ולמיגור התופעה. הבחירה לעבוד איתנו מהווה תמיכה אקטיבית בעשייה של המרכזים ומאפשרת לנו להמשיך לתת ליווי ותמיכה ללא עלות לכל הפונות והפונים אלינו.
תמיד קיווינו שהמפגש של הילדות והילדים עם זוגיות ומיניות יהיה נעים, מיטיב ובטוח. אבל המציאות לעיתים קרובות קצת יותר מסובכת. הסדנאות שלנו מזמינות אותם ואותן להתמודד עם שני הקצוות של החוויה: להבין מה טוב ומתאים עבורי, איך לזהות מה אני רוצה ואיך להקשיב לצד השני; ומהצד השני, לדעת לתת שם לפגיעה, לפרק את מחסומי הבושה והאשמה סביבה ולקבל עזרה.
1 מכל 5 תלמידות ותלמידים בישראל נאלצו להתמודד עם פגיעה מינית עד כיתה י'. כ-60% מהפונות והפונים למרכזי הסיוע נפגעו לפני גיל 18, אך פנו אלינו שנים, ולפעמים עשרות שנים, אחרי שנפגעו. אם אף אחד לא רצה לדעת, הם לא דיברו. מניסיוננו ארוך השנים בסיוע, ברור לנו היטב: הטיפול הכי טוב בפגיעה מינית הוא מניעה.
העיסוק בנושאים העדינים האלו דורש בניית אמון והדרגתיות. לכן, נציע תהליך של 3 מפגשים, בני שעה וחצי כל אחד. חלק מהמפגשים ייערכו בהפרדה מגדרית, שמקל על ההתמודדות עם שאלות רגישות, וחלק באופן מעורב, שמאפשר דיון ומפגש הכרחי בתוך הקבוצה. במקרה הצורך, אפשר להוסיף מפגשים פרטניים והתערבויות חינוכיות סביב מקרים ספציפיים.
את התהליך מעבירים מנחות ומנחים קבועים, שנבחרו בקפידה. לכולם ניסיון עשיר בעבודה עם נוער, ומחויבות למטרה. הצוותים שלנו עוברים הכשרה מקיפה בנושא חינוך למוגנות מינית עם הכניסה לתפקיד, שעומדת בתקן של האגודה לחינוך מיני בישראל. הצוותים ומקבלים הדרכה וליווי מקצועי צמוד לאורך כל הדרך.
אפשר לפנות אלינו או להשאיר פרטים